Even voorstellen…..

Mijn naam is Cilia Vissers. Voordat ik astrologie als studie oppakte, had ik op verschillende alternatieve gebieden al mijn licht opgestoken. Zo heb ik mij onder andere verdiept in voetzonereflexmassage en numerologie. Van de opleiding chakra-therapie heb ik niveau 1 tot en met 6 behaald en daar veel mee gewerkt. Maar in welk onderwerp ik mij ook verdiepte, het maakte me altijd nieuwsgierig naar wat er nog meer was. 

Zo kreeg ik het boek Esoterische Psychologie onder ogen. Een van de hoofdstukken was gewijd aan astrologie. Dit sprak mij geweldig aan. Nog in hetzelfde jaar begon ik een 5-jarige studie astrologie bij opleidingscentrum Ishtar in Zoetermeer.  Niet alleen de structuur in lesstof sprak me hier aan, maar ook de manier van omgaan met de astrologie; integer en esthetisch verantwoord. Ik heb me ook aangesloten bij de Astrologische Vakvereniging Nederland. 
Wat begonnen was als belangstelling en overvloeide in een interessante hobby werd een blijvende, boeiende studie en bezigheid. Het voelde of ik thuisgekomen was. Wat ik in theorie leerde, verifieerde ik aan vele horoscopen. Het is voor mij dan ook geen geloof, maar een diepgaande, nooit ophoudende studie. 
Lange tijd heb ik in het basisonderwijs gewerkt. Wat mij daarin boeide – naast de kinderen zelf - was het analyseren van leerproblemen bij de kinderen; waar zat het punt waar een kind gestruikeld was, hoe en met welke middelen kon dat kind over dat punt heen geholpen worden en in eigen tempo verder gaan met zijn of haar ontwikkeling. 
Dat analyseren van karaktereigenschappen, maar ook van problemen op welk gebied dan ook, doe ik nu via de astrologie, met behulp van de horoscoop. Bij de ontwikkeling van de persoonlijkheid, het bewust maken van de processen daarin, evenals het nader bekijken welke behoeften en omstandigheden daar mede invloed op hebben, kan de duiding van de horoscoop veel opheldering en ondersteuning bieden. 
En dat is voor mij het doel en tegelijkertijd de voldoening van het bedrijven van astrologie.

Niet het vele is goed                                             maar het goede is veel!