Loopbaanadvies

De horoscoop geeft onder andere veel informatie over het beroepsleven. Dat kan zeer behulpzaam zijn als je wilt weten welk soort werk het beste bij jou past. Dus ook als je een studierichting wilt kiezen. Of als je al een baan hebt, maar graag iets anders wilt doen en niet weet welke richting je uit wilt of kunt.

a

a

En zeker in deze tijd, waarin we geacht worden tot hogere leeftijd door te werken, is het van groot belang dat je werk hebt wat bij je past, waarin je je prettig voelt en gestimuleerd wordt in je zelfontplooiing.

In een dergelijk consult werk ik de volgende onderdelen met je uit;

  • Welke gegevens vormen de basis voor je beroepsvorming

  • Wat zijn je talenten en hoe kan je ze (verder) ontwikkelen

  • Wat zijn daarbij je uitdagingen en valkuilen

  • Wat voor werkomgeving past bij jou en stimuleert je in de ontwikkeling van je persoonlijkheid

  • Welke kwaliteiten worden in de komende 2 jaar geactiveerda

De betreffende gesprekken krijg je op CD. 

a
Maar je kunt ook een eigen bedrijf(je) hebben en personeel aan willen nemen of in een andere functie willen plaatsen. Hierbij kun je ook denken aan sollicitatiegesprekken, loopbaanontwikkeling, reďntegratie, reorganisatie, functioneringsgesprekken.
a
Het is dan heel adequaat om middels een horoscoop van de desbetreffende persoon – uiteraard met diens toestemming en medewerking – te weten te komen of deze de kwaliteiten bezit die voor de betreffende functie nodig zijn.
a
Kwaliteiten - zoals communicatie, samenwerkingsvermogen, leidinggevende capaciteiten, beroepsgerichtheid enzovoorts – zijn duidelijk uit de horoscoop te halen. Zo kan je ook bekijken of mensen bij elkaar passen in het werk en of en hoe ze elkaar zouden kunnen stimuleren.
a
In dit verband kunnen workshops aan de hand van de betreffende horoscoop heel effectief zijn. 
a
Niet het vele is goed                                             maar het goede is veel!